Ons verhaal

Funny Dogs is gestart als een projectom meer te gaan doen met oud, gebruikt hout. Hout, dat normaal gesproken in de kachel zou belanden en worden versnipperd om te gebruiken als chipwood platen. Wij hadden bedacht dat je er meer mee zou kunnen en moeten doen en op die manier moeder natuur ook een klein handje te helpen.

Eerst halen we, bijvoorbeeld, pallets uit elkaar. Dan gaan alle spijkers er uit, vervolgens wordt het geschaafd en geschuurd en alles wat er nog meer mee gedaan moet worden voordat je het opnieuw kunt gebruiken. Klik hier om foto’s te bekijken.

Vanaf daar maken we er bijvoorbeeld meubels van die we zelf ontwerpen. Ook gadgets, keuken hulpjes, speelgoed, en nog veel meer. Vaak geïnspireerd op bestaande meubels en ideeën, maar door het combineren van verschillende stijlen ontstaan er nieuwe en mooie dingen. Onderdeel van die visie is ook dat je moet kunnen zien dat het gebruikt hout is. Daarom worden lang niet altijd alle spijkergaten en andere gevuld maar blijven ze zichtbaar. Natuurlijk zorgen we er wel voor dat er geen splinters, e.d. in zitten.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer je een speciaal idee hebt. Het is mogelijk om samen iets te ontwerpen en het vervolgens te maken volgens jouw specificaties.